Два дни подигравки с взривения Кримски мост като подарък за рождения ден на

...
Два дни подигравки с взривения Кримски мост като подарък за рождения ден на
Коментари Харесай

Империята отвърна на удара. Сега ще плати сурово

Два дни насмешки с взривения Кримски мост като  " подарък "  за рождения ден на Путин стигат. Време е за отплата.

Така вероятно са разсъждавали съветските командири, наредили днешната канонада из центровете на Киев, Лвов, Запорожие, Одеса, Полтава и редица други украински градове. След като през вчерашния ден Кремъл дефинира за " терористична офанзива "  взривяването на оборудване с логистична значителност, какъвто е Кримският мост, през днешния ден съветски ракети отвориха кратери на детска площадка и край зданието на университет в Киев. В час пик.

Няма потребност да отделяме повече внимание на съветския цинизъм. 

По-важна е реакцията на Запада. Той е изправен пред сложна алтернатива, която заобикаляше от началото на войната:
Да обезпечи на Украйна оръжието, от което се нуждае, с цел да прогони агресора.Да изостави Украйна в миг, в който самодейността на бойното поле е на нейна страна.
Западът няма да мине единствено с номера да санкциора тъщата на Медведев или третия братовчед на Пригожин. Време е Украйна да получи оръжието, с което дефинитивно ще победи.

Съветникът на вътрешния министър на Украйна Антон Герашченко предложи добра идея в " Туитър ".

" ОСИГУРЕТЕ НИ СИСТЕМИ ЗА Противовъздушна отбрана И АВИАЦИЯ, ЗА ДА УНИЩОЖАВАМЕ РАКЕТИ И ДРОНОВЕ! "

GIVE US AIR DEFENSE AND AVIATION TO DESTROY ROCKETS AND DRONES!
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en)

Може би американците ще премислят решението си да не изпращат далекобойни ракети. Володимир Зеленски посочи, че ракетите ATACMS, които поразяват цели в радиус от 300 км, биха изиграли основна роля при освобождението на Крим. 

Инвазията не върви по проекта на Москва и тя няма избор, с изключение на да продължи да ескалира " специфичната военна интервенция ". 300 000 " отчасти "  мобилизирани, полупияни и напълно неподготвени запасняци ще бъдат небрежно изхабени. И нови зайци за отстрел ще би трябвало да запълнят редиците им.

Как ще се изясни тогава на съветския народ нуждата от " цялостна готовност "  (или най-малко по-обстойна от " частичната " ), в случай че не бъде вдигнат залогът на спора? Това е неизбежната последваща стъпка на Кремъл, в случай че желае да остане във войната. Московчани и петербургци някак ще трябва да бъдат убедени да скочат паралелно до дагестанците и бурятите в окопите край " съветски републики ", за чието битие не са и подозирали, че би трябвало да се интересуват допреди няколко години.

Няма да е изненада, в случай че след време в най-голям проблем за Киев се трансфорат хилядите непринудено предали се лекари, учители, пощальони, юристи...А за Кремъл - техните фамилии.

Причината за днешния артилерийски обстрел е колкото накърненото его на Путин, толкоз и отчаянието му. Предстои да предприеме голям риск.

И кой знае - при повече шанс ще отпразнува 71-годишния си рожден ден в Хага.

---

П.П. Междувременно Лукашенко загатна, че Беларус се включва във войната - ще бъде разгърната взаимна руско-беларуска войскова групировка. Жителите на Беларус потвърдиха в ранните дни от нашествието на чия страна са – бяха проведени голям брой саботажи на влакове, снабдяващи съветските войски на фронта. Лукашенко дълго време се опъваше на Путин и отхвърляше да включва страната си във войната. Може би имаше причина. Може би с включването във войната и хаосът, което то ще провокира, самичък е отворил прозореца за свалянето си от властта.

Мустакатият шмекер може още веднъж да „ тролва “ Путин. И помощта да се окаже алегорична, докато повечето беларуски бойци, както президентът увери преди дни, ще бъдат мобилизирани да берат картофи. 

Нямаме учредения да имаме вяра, че атака от Беларус към украинската столица ще приключи по друг метод от извършената през първия месец от войната. Пък било то и с дейното присъединяване на " елитни "  беларуски воини. По-скоро следим " последните диктатори на Европа "  в натоварен концерн към подсъдимата пейка на Международния углавен съд.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР